Een heel tof Franciscaans Jongeren Treffen.

Groepsfoto FJT 2017

Afgelopen weekend waren bijna dertig jongeren in Megen bijeen op het Franciscaans Jongeren Treffen. Thema was dit jaar: ‘Anders kijken’. Op verschillende manieren kwam dit thema naar voren in de vieringen, verspreid over het weekend, in de inleiding op zaterdagmorgen en in de workshops op zaterdagmiddag. Op zaterdagavond was er een bonte avond, met inbreng van de jongeren zelf en ook van broeders en zusters.

De inleiding van zaterdagmorgen door Rob Veerman, die sprak vanuit zijn werk als gevangenispastor, maakte veel indruk. Zijn omgang met gevangenen had hem anders doen kijken naar mensen. Hij benadrukte het belang van het luisteren naar het verhaal van de ander. In de deelgroepen en de workshops vonden open en intensieve gesprekken plaats. De algehele sfeer was ontspannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *