Mooi FJT 2018

Van 28 – 30 september waren ruim 25 jongeren in de kloosters van de clarissen en de minderbroeders in Megen bijeen op het 19e Franciscaans Jongerentreffen. Een boeiend weekend met als thema: ‘Wat moet ik in Godsnaam doen!’ Vanaf donderdagavond 27 september was een voorbereidingsgroep al in de weer om op vrijdagavond de deelnemers welkom te kunnen heten.

De boekjes liggen klaar voor de deelnemers

Ook dit jaar waren er naast een flink aantal terugkeerders van voorafgaande jaren ook weer de nodige nieuwe deelnemers. In kleinere groepen maakten de deelnemers direct al op een mooie manier kennis met elkaar en wisten ook degenen die voor het eerste kwamen zich welkom. Op zaterdagmorgen nam Willien van Wieringen (Neerlandica, Bijbelwetenschapper en docent de Fontys Hogeschool Theologie en Levensbeschouwing) de deelnemers mee op een spannende tocht van het onderscheiden van je levensweg en het maken van keuzes. Hoe doe je dat? Een dynamische morgen waarin de deelnemers én zijzelf een mooie en persoonlijke inbreng hadden.

Gebed in de kerk van de broeders

’s Middags was er keuze uit workshops waarin praters, bewegers en doeners aan hun trekken konden komen. ’s Avonds was er een bonte avond met heel verschillende bijdragen van deelnemers. De gebedsvieringen en de eucharistieviering in het weekend werden door jongeren voorbereid en mee vorm gegeven.

Na enkele maanden rust beginnen in januari de voorbereidingen voor de 20ste editie in 2019.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *