FJT wint Religieuzenprijs 2018

Op donderdagmiddag 8 november maakte abt Dom Bernardus Peeters, als voorzitter van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) bekend dat het Franciscaans Jongerentreffen (FJT) de religieuzenprijs 2018 heeft gewonnen.

Het FJT was één van de zeven door een jury (bestaande uit drie religieuzen) genomineerde jongerenprojecten. De jury is van mening dat het gaat om een project dat met steeds weer een verfrissend en nieuw programma duidelijk gericht op verdieping wordt vormgegeven. Daarna mochten de hogere oversten van de ordes en congregaties stemmen. De religieuzenprijs is in 2007 in het leven geroepen om elk jaar een project over het voetlicht te brengen. De prijs, bestaande uit een beeldje en een bedrag van €5000, – werd in de Bossche Verkadefabriek, in ontvangst genomen door br. Fer van der Reijken, Hanneke ter Maat (staffunctionaris Franciscaans Jongerenwerk), Ramon Roks en Madelief Hauser (als mee-organiserende jongeren). “Belangrijk is ook dat jongeren zelf duidelijk betrokken worden en medeverantwoordelijk zijn voor het programma. Het is een project dat zich in al die jaren ruimschoots bewezen heeft” sprak de voorzitter bij de bekendmaking van de winnaar en de overhandiging van het beeldje. Onder de aanwezigen was ook minister-provinciaal Rob Hoogenboom.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *