Besluit rond FJT 2020

Logo FJW

Hallo allemaal, we hebben een belangrijke mededeling over het Franciscaans Jongeren Treffen, naar aanleiding van een besluit wat we afgelopen maandagmiddag in het Kernteam van het Franciscaans Jongerenwerk hebben genomen:het FJT 2020 laten we niet doorgaan dit jaar. Belangrijkste overweging is dat de 1,5-meter-regel naar verwachting van het RIVM nog zeker dit jaar van kracht blijft. Daarmee is een FJT ruimte-technisch onmogelijk. Met kunst- en vliegwerk zou je voor elk onderdeel oplossingen kunnen verzinnen maar dat zou het geen FJT maken.

● Voor het weekend waarin het FJT gepland stond gaan we kijken of we middels de hedendaagse digitale mogelijkheden elkaar toch een dagdeel kunnen ‘ontmoeten’. Daarover wordt in een later stadium via onze Facebookpagina en website www.franciscaansjongerenwerk.nl meer bekend gemaakt.

● Verder onderzoeken we de mogelijkheden voor ‘Franciscaans Jongeren Tenten’ gedurende de zomer in de tuin van het Megense broederklooster. De communiteit ziet het alvast zitten; ook daarover later meer via Facebook, Nieuwsflits en website.

● volgend jaar gaat de voorbereidingsgroep verder op het punt waar we nu gebleven zijn: we gaan er vanuit dat er een FJT 2021 gaat zijn, zonder veel beperkende overheidsmaatregelen.

● mensen die eerder bij een FJT zijn geweest en dit jaar (2020) voor het laatst zouden zijn mogen volgend jaar (2021) inschrijven. Voor nieuwe deelnemers geldt gewoon de 30-jaar-regel.

We vinden het heel jammer dat Corona een onderbreking geeft in de traditie. Toch rekenen we op jullie begrip.

Bij vragen – aarzel niet en mail naar: fjw@franciscanen.nl

Vrede en alle goeds, Wim, Fer, Theo en Hanneke
Kernteam Franciscaans JongerenWerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *