26 september liFJsTream – meld je aan…

Het schiet al op: onze liFJsTream van 26 september aanstaande. Vanwege de coronamaatregelen gaat, zoals bekend, het Franciscaans JongerenTreffen niet door dit seizoen, maar het FJW zou het FJW niet zijn als er niet iets goeds voor in de plaats zou komen.

Zuster Elisabeth Luurtsema maakte voor ons bovenstaand logo bij het thema van de liFJsTream:

HET IS BRUIN
EN HET KLOPT

over broeder/zusterschap in tijden van corona.
Je ziet een bruin hart met een wit koord waarin drie knopen. Aan dat laatste zijn franciscaanse religieuzen wereldwijd herkenbaar. Omdat het een internationaal gebeuren wordt, waarover in deze nieuwsbrief meer, is zo’n algemeen kenmerk een vrolijke knipoog. 

EmyWorks

Hoe fijn is het dat Emy Jansons (www.emyworks.nl/) bereid is het technische gedeelte van onze liFJsTream op zich te nemen! We hebben zo een professional die zorgt dat alles op rolletjes loopt.
In het Megense klooster zijn bij het doormeten de internetverbindingen voldoende bevonden om een stabiele uitzending te verzorgen.
Zorg thuis, of waar je ook meedoet, ook voor een stabiele verbinding!

Programma

14.00 – 14.10: Prelude
14.10 – 14.15: Welkom
14.15 – 14.40: Inleidend interview
14.40 – 14.45: Introductie workshop
14.45 – 15.25: Workshop
15.25 – 15.30: Introductie Ask Me Anything
15.30 – 16.15: Ask Me Anything met min.gen. Michael Perry OFM (via Zoom)
16.15 – 16.25: Muzikaal intermezzo
16.25 – 16.30: Introductie liFJsTreamviering
16.30 – 17.15: liFJsTreamviering ➡️dit is het boekje⬅️
17.15 – 17.25: aansluitende Zegenwens
17.25 – 17.30: aankondiging Bonte Avond
17.30 – 18.00: Bonte Avond

Via een link, die op 26 september op de website/Facebook wordt geplaatst, kun je de liFJsTream volgen.

Als je tussen de 16-30 bent kun je je aanmelden voor de Zoomsessies (de workshop en de Ask Me Anything met broeder Michael Perry). Je krijgt daar (mits je je hebt aangemeld) in de week voor de liFJsTream een link voor toegemaild die je op de daarvoor aangegeven tijd kunt openen.
Het aanmeldformulier en de procedure van aanmelden vind je onderaan deze nieuwsflits.

O ja, wist je dat….
‘onze eigen’ Martijn Erkens de algehele presentatie zal doen?
 

Inleiding: tweegesprek tussen Franske en broeder Roland

Onze middag begint met een inleidend interview. Op luchtige wijze zullen serieuze thema’s als broederschap, compassie en het Franciscaanse hart de revue passeren.

Broeder Roland, pastoor en vredesactivistisch franciscaan, laat zich interviewen op originele wijze. Door de Vlaamse Franske.

Dat belooft wat! En zal stemmen tot nadenken.

Workshop

Een Bijbelse workshop door br Theo van Adrichem, minister-provinciaal van de Nederlandse provincie en lid van de FJW-kerngroep

Broeder Theo’s workshop draagt de titel ‘Ben ik mijn broeders hoeder?’ Hij neemt je mee in Bijbelse motieven en vormen rond het thema ‘betrokkenheid’, gebruik makend van een aantal bijbelpassages.

Ask Me Anything

Een aantal van jullie zullen de broeder op deze foto nog kennen van zijn bezoek aan het FJT een aantal jaar geleden: wat zijn we verheugd jullie te kunnen melden dat de minister-generaal van de Franciscanen, en daarmee de opvolger van Franciscus van Assisi, broeder Michael Perry (ofm.org/about/minister-general/) heeft laten weten zich op zaterdagmiddag via Zoom te willen laten bevragen door…. jullie!

Vanuit het generalaat van de Franciscanen in Rome, want digitaal kan dat: even aanschuiven in Nederland.

Welke vraag over het Franciscaanse hart wil jij kwijt aan deze inspirerende broeder? Zoals de titel zegt: Ask Me Anything – wat je wilt!
Broeder Michael heeft 1 voorwaarde: hij wil ook jou een vraag kunnen stellen.
En uiteraard bepaalt iedereen zelf of je die vraag hardop wilt beantwoorden!

Jongeren van 16-30 jaar kunnen in zich via het aanmeldformulier inschrijven voor de (Engelstalige) Zoomsessie met broeder Michael.

Streamviering, uitlopend op de Zegen

Aan het einde van de middag zal broeder Fer ons voorgaan in een FJT-achtige viering, via liFJsTream.
Een gelegenheidsensemble, bestaande uit Frank, br. Benedetto, Chris, Lieke en Erik, zal de muzikale omlijsting ervan verzorgen.
Aansluitend zullen br. Wim en zr. Angela ons de Zegen meegeven.

HIER vind je alvast het boekje.
Kort maar krachtig, want we willen nu nog niet te veel weggegeven… 😉

Wil jij een gebedsintentie kwijt voor de viering? Dat kan: meld je dan even uiterlijk op 18 september via fjw@franciscanen.nl

Tijdens de viering wil broeder Fer uitgeprinte foto’s van jullie om zich heen hebben, alsof je er fysiek bij bent! Je kunt hem een foto van jezelf toesturen via fjw@franciscanen.nl, ook graag uiterlijk 18 september.

Solidariteit

We houden op tot 26 september een collecte voor de lediging van de ergste noden onder de armen van India als gevolg van de pandemie.
Je kunt je bijdrage desgewenst alvast overmaken naar

rekeningnummer NL60 SNSB 0859 2023 80
t.n.v. Sint Franciscus Stichting
o.v.v. ‘Coronacollecte India’
.

De broederschap maakt het totaalbedrag over naar de Indiase broeders en broeder Sekar zal erop toezien dat het goed besteed wordt: op die manier blijft er geen cent aan de strijkstok hangen.

Bonte avond

Een digitale bonte avond, zo klonk het op de brainstorm over de liFJsTream. Nou – vooruit dan maar! Maak er iets leuks van rond het thema ‘Het is bruin en het klopt’. We zijn heel benieuwd!

Je kunt je filmpje uiterlijk 18 september insturen via https://wetransfer.com/ naar fjw@franciscanen.nl

Aanmelden

Voor de ZOOMsessies en voor de Bonte Avondbijdrages moet je je aanmelden. Voorwaarde is dat je binnen de leeftijdscategorie van 16-30 jaar valt.
Het aanmeldformulier vind je hier: LiFJsTream aanmeldformulier.docx
Aanmelden kun je door het formulier

uiterlijk 18 september 

te mailen naar fjw@franciscanen.nl

Voor de liFJsTream zelf hoef je je niet aanmelden. Op 26 september vind je een link op onze website http://www.franciscaansjongerenwerk.nl en op onze Facebookpagina https://www.facebook.com/franciscaansjongerenwerk/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *