Nieuwe FJW-acties en -activiteiten

POST!

Vind jij het ook zo leuk: een kaartje in je brievenbus? Wij ook!

Als je mee wilt doen met deze kaartenactie kun je een mailtje sturen naar fjw@franciscanen.nl met je naam en je postadres. Je krijgt dan in de week voor de eerste Adventszondag, 29 november, een kaartje van ons als Kerngroep dat jou vast op weg zet naar Kerst.
Bovendien stuurt Hanneke jou half december een mailtje met daarin 1 adres van een andere jongere. Het is de bedoeling dat jij die een leuke kerstkaart stuurt, met een kerstwens voor diegene. (Dit betekent dat 1 andere jongere jouw adres krijgt, en jij – als de postbode meewerkt – ook een persoonlijke boodschap kunt verwelkomen.)

Doe je mee? Zorg dan dan je mailtje met adresgegevens uiterlijk 21 november 2020 bij ons binnen is.


BEZINNEN

De Advent is in het Christendom de benaming voor de aanloopperiode naar Kerst. De naam Advent komt van het Latijnse woord ‘adventus’, dat komst betekent. In de adventsperiode bereiden we ons voor op het kerstfeest, wanneer we de geboorte van Jezus Christus vieren. Het ogenschijnlijk onmogelijke gebeurt: God komt tot ons als Mensenzoon.

Advent is van oudsher een periode van bezinning. En het is goed daar iets van te delen met elkaar.

Op alle vier Adventszondagen, 29 november, 6, 13 en 20 december, en op Kerstavond 24 december willen wij via onze Facebookpagina https://www.facebook.com/franciscaansjongerenwerk/ een impuls met jullie delen. Dat kan een filmpje zijn of een stukje tekst. In ieder geval iets dat jou aan het denken zet, en wat je mee kunt nemen onderweg naar Kerst. Desgewenst kun je in de reacties inhoudelijk reageren op de impuls.

De impulsen worden verzorgd door verschillende broeders en zusters.


De paden op!

Op zondag 6 december trekken we ’s middags de wandelschoenen aan en gaan we op pad. Niet om de pepernoten eraf te lopen, maar om ons met elkaar voor te bereiden op Kerst.

Dit jaar moet alles coronaproof, en dus hebben we het volgende bedacht: ieder kan, met een partner, vriend(in), kennis, kerkgenoot in de eigen omgeving een wandeling maken. Als je dat liever doet, kan het ook alleen, al kan de interactie met iemand anders verdiepend zijn.

Via een Whatsappgroep zijn we sowieso met elkaar verbonden die middag. Dat is ook de reden dat je je uiterlijk 29 november moet aanmelden (vergeet niet je mobiele nummer door te geven) via fjw@franciscanen.nl 

Wanneer je precies wandelt die middag, kun je zelf bepalen, maar tussen 14.00 en 15.30 plaatsen wij zes keer een korte opdracht/tekst van broeder Theo in de appgroep, en het zou natuurlijk het leukst zijn als jij ook dan je kilometers maakt! Tijdens de wandeling kunnen alleen wij (als beheerders) een bericht plaatsen, zodat je wandeling en gesprek niet door allerlei meldingsgeluidjes verstoord wordt. Rond 16.00 gaat de appgroep open en kan iedereen die meedoet een foto of berichtje plaatsen. Een soort ‘nazit’ dus, maar dan digitaal!

Een wandeling was het meest genoemde idee tijdens de ronde van Hanneke, dus we kijken uit naar je aanmelding! 🙂 


JongerenKERSTviering

Mr. Christmas

Herken je hem op de foto? Onze eigen Mr. Christmas? Wellicht heb je het filmpje op onze Facebookpagina al voorbij zien komen.

Een Franciscaanse JongerenKERSTviering was een veelgehoorde wens van jullie! En met de voorbereidingen daarvan zijn zuster Elisabeth en broeder Fer enthousiast begonnen!

Locatie: Stadsklooster San Damiano in ‘s-Hertogenbosch. Vijf minuten lopen van het station.

Het programma op 20 december start om 14.00. (Vanaf 13.30 kun je naar binnen.) Om 15.00 is de viering. En aansluitend is er buiten bij de vuurkorf een hapje en een drankje.

Omdat een deel van het programma buiten plaatsvindt, is het verstandig daar qua kleding rekening mee te houden. Broeder Fer kijkt uit naar je foute Kersttrui!

Aanmelden is noodzakelijk (uiterlijk 13 december 2020) en kan door een mailtje te sturen naar fjw@franciscanen.nl. Er is plaats voor maximaal dertig jongeren op zondagmiddag 20 december 2020 in de Kloosterkerk van stadsklooster San Damiano.

Als we onverhoopt meer dan 30 aanmeldingen hebben, komt er een reservelijst. Nota bene: we werken op volgorde van aanmelding per mail. Je ontvangt bericht als jij bij de gelukkigen hoort die aanwezig kunnen zijn.


Digitaal kerstkoor

Jeroen Zijp

Balen toch, dat er in kerken niet gezongen kan worden (of maar heel minimaal) dit jaar?

Daar hebben wij iets op gevonden en jij mag meedoen! 

Wie wil kan zich aanmelden voor een digitaal kerstkoor. Misschien heb je weleens een filmpje van zo’n koor voorbij zien komen: ieder zingt thuis hetzelfde lied in en alle inzendingen wordt netjes onder elkaar gezet.

Dit project vraagt uiteraard de nodige techniek van een professional en we zijn druk bezig dat te regelen.  De ins en outs verschijnen later nog op onze Facebookpagina en via onze website http://www.franciscaansjongerenwerk.nl.

Als je je opgeeft krijg je een instructievideo en een bekend kerstlied toegezonden via de mail.

Jezelf als zanger(es) aanmelden kan via fjw@franciscanen.nl Doe dit uiterlijk 29 november.

We zijn reuze benieuwd (en doen uiteraard zelf ook mee!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *