Franciscaans Jongerentreffen

Franciscaans Jongerentreffen
Ieder jaar eind september/begin oktober organiseert het Franciscaans Jongerenwerk in en rond de Megense kloosters van de minderbroeders en de zusters Clarissen het ‘Franciscaans Jongerentreffen’. Een weekend  met vieringen, bezinningsmomenten en een rijke variatie aan workshops; ook is er volop gelegenheid voor ontmoeting met leeftijdsgenoten in een gezellige sfeer. Dit weekend wordt voorbereid en begeleid door een groep jongeren samen met en enkele broeders.

Je vindt de informatie over het FJT 2017 onder het filmpje (even scrollen dus).


 

FJT 2018
foto van Fer van der Reijken.

FJT 2017 (29 september  – 1 oktober 2017)

Het thema van het FJT van 2017 was ‘Anders kijken’. We hebben allemaal onze eigen manier van kijken en onze visie op allerlei dingen. Die visie ontwikkel je in de loop van je opvoeding, door de vorming die je krijgt op school en door allerlei  contacten en informatiebronnen.

Zo ontwikkel je geleidelijk aan een visie op anderen, op de wereld, op jezelf en op God.

Wanneer de kijk van mensen zich verhardt, zal dat leiden tot verharding in de onderlinge verhoudingen, tot conflicten en veroordelingen. Die verharding zien we gebeuren in de samenleving dichtbij en in de grotere wereld.

Daarom dit weekend de uitnodiging en uitdaging om ‘anders te leren kijken’, als weg naar verzoening. Anders kijken naar anderen, naar God, naar jezelf.

Speciale gast op zaterdag was Rob Veerman. Hij is jaren lang als pastor werkzaam geweest in een gevangenis en vertelt hoe de ontmoetingen met gedetineerden hem geleerd hebben anders te kijken.

Reageren is niet mogelijk