FJWweekenden

Drie keer per jaar organiseert het FJW een themaweekend.  Specifieke inspiratiebronnen  zijn daarbij Bijbelteksten en woorden en verhalen van Franciscus en Clara. Thema en data van deze weekenden staan ruim van tevoren op de website. De jongeren leven gedurende het weekend mee met de broeders van de communiteit (Megen of Amsterdam). Zij worden gedurende het weekend, voor wat betreft hun eigen programma, begeleid door een broeder die samen met twee van de deelnemers het weekend heeft voorbereid.

 

FJWweekend over interreligieuze contacten.

Precies 800 jaar geleden ging Franciscus van Assisi tijdens de vijfde kruistocht dwars door de vijandelijk linies, om de leider van de moslims te ontmoeten. Die bleek niet het wilde beest te zijn waar velen hem voor hielden, integendeel. In het voetspoor van Franciscus gaan ook wij dit weekend de ontmoeting aan.

Locatie: Franciscanen, Megen
Data: 1 – 3 februari 2019
Prijs: € 65,00

 

FJWweekend voor wie zich even rust gunnen.

Een weekend meeleven met de broeders in Megen, op het ritme van de gebedstijden en de maaltijden. Verder hoeft er niets en kun je in alle vrijheid omgaan met de tijd én met wat deze plek je te bieden heeft: je kamer, de huiskamer, de bibliotheek, de kloostertuin, een wandeling over de Maasdijk of door de uiterwaarden. Met, wie weet, spontane ontmoetingen en gesprekken.

Locatie: Franciscanen, Megen
Data: 26 – 28 april 2019
Prijs: € 65,00

 

 

 

Reageren is niet mogelijk